Pirinçli yoğurt çorbası: Yoğurt çorbası hemen hemen herkesin çok severek yediği bir çorbadır. Yoğurdun Türk mutfağındaki yeri saymakla bitmez. Neredeyse bütün sebze yemeleri kebapların ve daha birçok yemeğin yanına veya üzerine koyduğumuz yoğurt ile çok lezzetli çorbalar yapmaktayız. Yoğurt ile yaptığımız birçok çorba çeşidi vardır. Yoğurt çorbalarının çeşidi şehirlere veya yörelere göre değişik değişiktir. Ama içlerinden bir tanesi vardır hangi yöre hangi şehir olursa olsun değişmemektedir. Pirinçli yoğurt çorbası nerede yapılırsa yapılsın aynıdır değişmez. Çocuklarımız içinde besleyici ve doğurucudur bu çorba. Öyle ki Bebeklerimiz anne sütünü bırakıp ek gıdaya başladığında ilk yedirdiğimiz çorbalardan biridir pirinçli yoğurt çorbası. Yoğurt çorbasını daha vitaminli hale getirmek için tavuk suyu da kullanabiliriz. Güzel yapılmış bir yoğurt çorbası özel misafirlerimiz için iyi bir başlangıç yemeğidir. Hem doğurucu hem besleyici ve yoğurt yemeyen çocuklar içinde iyi bir seçenek olan pirinçli yoğurt çorbasını hepimizin sık sık yapması doğru olur. Soğuk kış aylarında buharı üzerinde sıcacık bir pirinçli yoğurt çorbası grip içinde koruyucudur. Yoğurt çorbası yapılan evin dışından kokuları gelir üzerine ısıtılan tereyağı ve nanenin kokusu her yanı sarar. Sizlerde bu enfes çorbayı yapıp sevdiklerinizle paylaşmak isterseniz yazmış olduğum tarife harfiyen uymanızda yarar var.
Pirinçli yoğurt çorbası için gerekli malzemeler
1 su bardağı pirinç
3 Su bardağı yoğurt, Süzme yoğurt kullanırsanız 5 yemek kaşığı yeterli olacaktır.
1 adet yumurta sarısı,
1 yemek kaşığı un,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 litre+2 bardak su
Üzeri için gerekli malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağı,
1 tatlı kaşığı kuru nane,
İsteğe göre pul biber ve karabiber,
Hazırlanışı: Öncelikle Pirinci temizleyip yıkadıktan sonra 2 bardak su ile haşlıyoruz. Daha sonra Derin bir keseye un yumurta sarısı ve yoğurttu koyuyoruz. Eğer süzme yoğurt kullanıyor iseniz tel bir çırpıcı veya mikser yardımıyla iyice çırpıp topaklanmasını önleyin. Karıştırdığımız malzemelerin içine yavaş yavaş su ekleyip tekrar çırpalım ve haşlanan pirincin üzerine yavaş yavaş dökelim. Kaynayıncaya kadar çorbamızı karıştıralım bu işlem sayesinde yoğurt kesilmeden pişecektir. Kaynayıp kıvama gelen çorba çok katı olduysa bir miktar daha su ilave edebilirsiniz. Son olarak da tuzunu ilave edip pirinçli yoğurt çorbasını ocaktan indiriyoruz. Ayrı bir tavada 3 kaşık tereyağı ve naneyi ısıtıp ister çorbamızın içine direk dökebiliriz. Dilersek de çorbayı şık bir servis kasesine koyduktan sonra bir kaşık gezdirip şık bir sunumda yapabiliriz. İsteğe göre çorbanızın yağını eritirken içerisine karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz bu tamamen sizin zevkinize kalmış. Hazırladığımız pirinçli yoğurt çorbasını sıcak seviş yapıyoruz şimdiden ellerinize sağlık size ve sevdiklerinize afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 08:01:39
Pirinçli Yoğurt Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
0 Yorum Yapılmış "Pirinçli Yoğurt Çorbası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Pul Biberli Yoğurt
Pul biberli yoğurt çok faydalıdır. Göbek etrafında toplanan yayları pul biberli yoğurt ile yok edebilirsiniz. Göbek etrafında toplanan yağlar hiç hoş bir görünüm sağlamamaktadır. Bu sorun özellikle bayanlar için oldukça büyük bir problemdir. Bazıları...
Gece Yoğurt Yemek
Gece yoğurt yemek, Öncelikli olarak yoğurt ürünlerin başında gelir çok sağlıklıdır Ayrıca yoğurdun kullanıldığı da bilinmektedir sağlıklı yaşamın başında yoğurdun tüketilmesi süt ürünlerinin yeterli düzeyde vücuda girmesi önemlidir Öncelikle olarak s...
Çörek Otu Yoğurt Zayıflama
Çörek Otu Yoğurt Zayıflama, çörek otu özellikle sağlığımız bakımından çok faydası olan bir ottur. Ayrıca sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyen kişiler çörek otu kullanmalıdır. Genellikle diyet yaparak zayıflamak isteyen pek çok kişi hataya düşebilm...
Zencefil, Zerdeçal, Tarçın, Yoğurt Karışımı Zararları konusuna değinmeden önce öncelikle yoğurdun tek başına tüketildiğinde bile yağların %81'ini erittiği ve bu güzel ürünün zencefilin içinde bulunan yakıcı özelliği ve zerdeçalın da vücuttaki ödemi s...
Tam Yağlı Yoğurt Kaç Kalori?
Tam yağlı yoğurt kaç kalori? Protein, kalsiyum, fosfor, potasyum, folik asit bakımından zengindir. Gün içerisinde 2-3 bardak süt ya da yoğurt tüketilmelidir. Kilo denetimi sağlamak isteyenler yağsız ya da az yağlı mahsulleri tercih edebilir.Tam yağlı...
Manda Yoğurdu
Manda yoğurdu, dünya üzerinde yabani mandaların tükenme tehlikesi gün yüzüne çıkmasıyla birlikte günümüzde manda yoğurdunun da tercihi oldukça azalmaktadır. Oysa tamamen doğal bir servet olarak bilinen Manda yoğurdu, eski tarihlerde yoğun şekilde yet...
Koyun Yoğurdu
Koyun yoğurdu, sütün mayalanmasıyla oluşan beyaz koyu kıvamlı süt ürünüdür. Koyun yoğurdu iki şekilde olur, tam yağlı ve yarım yağlı olarak, en kaliteli yoğurt manda ve koyun sütünden elde edilir. İlk defa ateşli ishal hastalığına yakalanan bir insan...
Yoğurt Kaç Saatte Mayalanır
Yoğurt Kaç Saatte Mayalanır, Hepimizin bildiği gibi yoğurt çok sağlıklı bir besin kaynağıdır. Yoğurdun faydaları saymakla bitiremeyiz, yoğurt sulu yoğurt ve Torba yoğurdu olarak ikiye ayrılır. Sulu yoğurdu genellikle yemeklerin yanında yemek için kul...
Sarımsaklı Yoğurt
Sarımsak, keskin kokulu tarla da yetişen lezzetli olan ve her derde deva olması ile bilinen en sağlıklı besin türlerinden biridir. Sarımsakta kalsiyum, kalori, demir, kolesterol, yağ, vitamin, protein gibi çok sağlıklı vücudumuz için gerekli olan tüm...
Ekşimiş Yoğurt
Ekşi yoğurt içerisine bir miktar su ekleyin. Sonrasında yoğurdu ince bir süzgeç sayesinde süzün. Yoğurdun ekşiliği gidecektir. Bu yöntem hafif ekşiliği yer alan yoğurt amaçlı geçerlidir. Uzunca süre beklemiş yoğurda aynı yolu uygulamanın bir yararı o...
Yoğurt Çorbası Kaç Kalori?
Yoğurt Çorbası Kaç Kalori, olduğunu belirlemek için öncelikle yoğurt çorbasının hangi tür yoğurtla yapıldığı kalori hesabında oldukça önemlidir. Bu nedenle örnek verecek olursak süzme yoğurt ya da normal yoğurt, pirinç un, yumurta hazırlanan çorba bü...
Süzme Yoğurt Kalori
Süzme yoğurt kalori, normal yoğurda göre yoğunluğu daha fazladır. Protein, kalsiyum, fosfor, potasyum, folik asit bakımından zengindir. Süzme yoğurt normal yoğurdun bir bez torbanın içerisine konularak birkaç gün süzdürülmesi ile ele geçirilen protei...
Yoğurt Protein,Yoğurt, besin değeri yüksek, laktik asit mayalama sonucunda elde edilen ve canlı laktik asit bakterileri içeren fermente süt ürünüdür. ...
Tarçınlı Yoğurt
Tarçınlı Yoğurt, Tarçın, cildin yaşlanmasını önleyen, kan şekerini düzenleyen, sindirim sistemi dostu bir baharat türüdür. Kabuk ve toz olarak edinebi...
Hazır Yoğurt Mayası
Hazır yoğurt mayası, yoğurdunu kendi yapan annelerimizin mayasız kaldığında başvurabileceği bir seçenektir. Çok mecbur kalmadıkça kullanılmaması gerek...
Bal Yoğurt Maskesi
Bal yoğurt maskesi, bal ve yoğurt çok yaygın bir şekilde cilt maskelerinin içinde kullanılan vazgeçilmez ürünler arasındadır. Solgun ciltlerde, sivilc...
Meyveli Yoğurt Kaç Kalori?
Meyveli Yoğurt Kaç Kalori; Yoğurt günün her saati rahatlıkla tüketeceğimiz bir besin kaynağıdır. Ama yoğurt suyuyla birlikte tüketilmelidir. Yoğurt su...
Biberli Yoğurt Zayıflatırmı
Biberli Yoğurt Zayıflatırmı, son yıllarda oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan biberli yoğurtla zayıflama şekli iyi sonuçlar veren yöntemler arası...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Şubat - 2024