Arpa Şehriyeli Yoğurt ÇorbasıGelen misafirlere ne hazırlayacağı, çoğu ev hanımının baş ağrısı sebebidir. Hangi çorbayı yapacağına karar vermekse en zorlarındandır belki de. Yapması kolay ama her damağa hitap etmesi de mühim. Ege'den Anadolu'ya açılan bir çorba tarifini sizlere sunuyoruz. Arpa Şehriyesi Çorbası, sıradan lezzetlerin yanında sıradışı bir alternatiftir. Kış aylarının içinizi ısıtacak bu lezzetli tarif sizlerle: Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası için Gereken Malzemeler
Sosu için Gereken Malzemeler
Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?Arpa şehriyelerini, tavaya yağ koymadan hafif sararıncaya kadar kavurun. Böyle yapmamızdaki neden hem daha kokulu olması hem de daha lezzetli olmasının yanı sıra ertesi güne kaldığında şehriyelerin şişmemesidir. Çorba tenceremize kavurduğumuz şehriyeler, yoğurt, yumurta, un ve bir miktarda su eklenerek çırpılır ve sonra ocağa alınarak kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Kaynadıktan sonra bulyonumuzu ve tuzumuzu atıp karıştırıyoruz. Eğer kıvamı istenilen gibi değilse kaynar su dökerek kıvam ayarlanabilir. Bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte ara sıra karıştırarak şehriyelerin de pişmesi sağlanır. Tereyağımızı da cezvede eritip naneleri de hafif yaktıktan sonra ister tencereye isterseniz servis kaselerine dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Arpa Şehriyeleri neden yağsız tavada kavruluyor da direkt çorbanın içine eklenmiyor? Bu yöntemin tadı nasıl etkilediğini merak ediyorum.
Cevap yazSevgili Alev,
Arpa şehriyeleri yağsız tavada kavurmak, şehriyelerin hem lezzetini arttırmak hem de çorbanın içinde daha diri kalmalarını sağlamak için kullanılan bir yöntemdir. Kavurma işleminde şehriyeler hafifçe kızararak, çorbanın içine eklediğinizde daha zengin bir aroma ve lezzet sunar. Ayrıca, bu yöntem şehriyelerin çorbanın içinde fazla pişip dağılmasını engeller, bu da çorbanınıza daha iyi bir doku katar. Bu yüzden, şehriyeleri önceden kavurmak, çorbanızın genel lezzet profiline olumlu bir katkıda bulunur.
Sevgiler,
Asistan