Koyun yoğurdu, sütün mayalanmasıyla oluşan beyaz koyu kıvamlı süt ürünüdür. Koyun yoğurdu iki şekilde olur, tam yağlı ve yarım yağlı olarak, en kaliteli yoğurt manda ve koyun sütünden elde edilir. İlk defa ateşli ishal hastalığına yakalanan bir insana ilaç olarak kullanılmıştır. Koyun, manda ve inek sütünden yapılmış olan yoğurdun faydaları şunlardır
Koyun Yoğurdu Faydaları Nelerdir?
- İçerdiği iyot sayesinde tiroit bezlerini çalıştırır.
- Kas yapısını güçlendirir.
- İnsan vücudunu dengede tutar.
- Bağırsakları rahatlatır.
- Rahat bir uyku için yatmadan önce tüketilmelidir.
- Çocukların zihinlerini geliştirir.
- Cilt güzellik maskelerinin vazgeçilmez maddesidir.
- Cildin yenilenmesi ve erken yaşlanmayı sağlar.
- Diş taşını engeller.
- Ağız kokusunu giderir.
- Diş eti iltihaplarını önler.
- Yoğurda ekşiliğini veren asit, yoğurt mayasındaki bakterilerin ürettiği antibiyotik, insanları hasta eden mikropları öldürür.
- İshal olmaktan korur.
- Kabız olmayı engeller.
- İçerisindeki bileşenler sayesinde çocuk felcinden korur.
- Para tifo, dizanteri ve tüberküloz gibi hastalıklarına sebep olan mikroplarının çoğalmasını engelleyerek mikropları öldürür.
- Mide asidini dengeler.
- Sinir sistemini uyararak, dinlendirir.
- Yemeklerde kullanılan kızartmanın kanserojen etkilerinden korur.
- Göz hastalıklarına iyi gelir.
- Kullanılması zorunlu olan antibiyotiğin tedavisi sonucu bağırsakların doğal dengesi bozulur.
Yoğurt bu bozulan dengeyi düzelterek sağlıklı hale getirir.
İnsan sağlığı için en vazgeçilmez olan yoğurt mutfak ve sofralardan eksik edilmeyecek bir gıdadır.