İlk olarak 1 çorba kaşığı pirinci yıkayıp 1 su bardağı soğuk suda iyice haşlıyoruz. Pirinç haşlanırken yoğurt ile unu iyice çırparak topak topak olmamış bir karışım elde ediyoruz. Daha sonra pirinci haşladığınız sudan 4 yemek kaşığı alıp yoğurtlu karışıma ekliyoruz ve iyice karıştırarak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlıyoruz. Haşlanmış olan ocaktaki pirincin üzerine yoğurtlu karışı yavaş yavaş dökerek, bir yandan karıştırarak iyice karışmasını sağlıyoruz. Karıştırmaya devam etmez ve kendi haline bırakırsanız topaklanma ve yoğurdun kesilmesine neden olabilirsiniz. Bu aşamadan sonra çorbanızın kıvamına göre yarım su bardağı sıcak su ekleyin. Çorbanız kaynayana kadar karıştırmaya devam etmelisiniz.
Çorba kaynamaya başladıktan sonra naneyi ekleyin ve tekrar karıştırmaya devam ederek kısık ateşte 5 dakika kadar daha kaynatıyoruz. Ocağı kapattıktan sonra da sıvı yağı ekleyip birkaç kez karıştırıyoruz ve ılık halde bebeğimize yediriyoruz.