{ "title": "Yoğurt Tatlısı", "image": "https://www.yogurt.gen.tr/images/yogurt-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 09:19:25", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Yoğurt tatlısı: Şerbetti tatlılar Türk mutfağında yerini çok uzun yıllar önce sarsılmaz bir şekilde sağlama almıştır. Neredeyse her gün mutlaka yediğimiz tatlıların içinde en hafifi ve en pratiklerinin başında yoğurt tatlısı gelmektedir. Ani gelen misafirler ve çalışan bayanlar için oldukça pratiktir. Kolaylıkla hazırlayıp servis yapmak mümkündür. Hem pratik hem de nasıl bu kadar lezzetli oluyor sorusuna cevap enfes şerbeti ve çıtır çıtır irmiğidir sanırım. Çalışan bir bayan için tam bir kolaylıktır işten yorgun geliyorsunuz ve misafiriniz gelecek fazla vaktinizde yok son yarım saatte bile hazırlayabilirsiniz. Yapımı 5 dk. Pişimi 20 dk. Şerbeti 5 dk. Yarım saatte hazır tatlı. Eşimin işinden dolayı 3 yıl Eskişehir'de bulundum. Orada çok tatlı bir ablam vardı benim telaşımı görmüş misafirim gelecek dur telaş yapma ben tatlı alır gelirim dedi gitti yarım saat bilemedin kırk dk. Sonra elinde bir tepsiyle geldi ama sıcak hala baktım bu tatlı. Ben de nasıl şaşırıyorum nasıl bu kadar kısa sürede yaptı diye meğerse yoğurt tatlısı şerbetli tatlılar arasında en kolayı imiş. Yapımı ne kadar kolay ise lezzeti de bir o kadar güzel olan bu tatlı ramazan da iftar sofralarının da baş tacı olabilecek kadar hafif bir tatlıdır. Üstelik kabul günlerinizde beş çaylarında yemekli ve çaya gelecek misafirleriniz keyifle yapıp servis edebilirsiniz. Denediğinizde bana hak vereceğinizi düşündüğüm yoğur tatlısının tarifini sizlerle paylaşıyorum umarım dener ve beğenirsiniz.

Yoğurt tatlısı için gerekli malzemeler
Şerbeti için gerekli malzemeler
Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle 3 adet yumurta ve toz şekeri derin bir kâseye alıp şeker eriyip yumurta köpürünceye kadar çırpıyoruz ardından sıvı yağ, yoğurt, irmik limon rendesini ekleyip mikser ile çırpma işlemine devam ediyoruz. Son olarak da un kabartma tozu ve vanilyayı elek yardımı ile eleyerek ilave ediyoruz. Bu işlem sayesinde tatlının keki daha iyi kabaracaktır. Mikser ile iyice çırptığımız malzemeleri dikdörtgen bir bor camı yağlayıp döküyoruz ardından önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15- 20 dk. Pişiriyoruz. Tatlının keki pişer iken bir taraftan da şerbetini hazırlıyoruz. Şerbeti için küçük bir tencereye toz şekeri ve suyu koyup kısık ateşte 15 dk. Kaynatıyoruz. Şerbet istenilen kıvama gelince limonu sıkıp bir taşım daha kaynatıyoruz. Ocaktan indirdiğimiz şerbeti bir kenara koyup biraz soğumasını sağlıyoruz. Tatlının keki ve şerbeti de aynı oranda ılık olması lazım. İkisi de ılındığında şerbeti tatlının üzerine gezdiriyoruz. Tatlı soğuyunca dilimleyip Hindistan cevizi ile servis yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiye olsun.
" } ] }