{ "title": "Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır", "image": "https://www.yogurt.gen.tr/images/yogurt-tatlisi-nasil-yapilir.jpg", "date": "19.01.2024 01:30:37", "author": "Hülya Ellikçi", "article": [ { "article": "Yoğurt tatlısı nasıl yapılır, konusu özellikle değişik tatlar denemeyi sevenler için ideal tariflerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Yoğurt tatlısı her ne kadar basit gibi görünen bir tarif olsa da bazı noktalara dikkat etmediğinizde dilediğiniz tadı yakalayabilmeniz mümkün olmayacaktır. Bu yüzden size vereceğimiz tarife uygun olarak yapmanız yararınıza olacaktır. Özellikle malzemeleri karıştırırken belirttiğimiz sırayla yapmamanız durumunda topak topak olma gibi bir risk alabilmeniz mümkün olacaktır.

Yoğurt Tatlısı Malzemeleri

Keki için
Şerbeti için
Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bu tatlıyı yaparken ilk olarak kekimizi hazırlıyoruz. Bunun için de ilk dikkat etmemiz gereken konu kek için hazırladığımız malzemelerden yumurta ve şekeri karıştırma kabının içine alıp köpürene kadar karıştırmak olacaktır. Şekeri iyice karıştırmadığınız ve erimesini sağlamadığınız sürece tatlıyı yerken ağzınıza kütür kütür şeker gelecektir. Şeker ve yumurtayı köpürtene kadar karıştırdıktan sonra yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip tekrar iyice çırpıyoruz. Daha sonra eleyerek unu ekliyoruz. İrmik, vanilya ve kabartma tozunu da ekledikten sonra mikserin düşük ayarında iyice karıştırıyoruz. Daha sonra yağladığımız borcama çok hafif un serpiştirerek yoğurt tatlısı için hazırladığımız kek hamurumuzu döküyoruz ve önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında tatlı hamurumuzun altı ve üstü kızarana dek pişiriyoruz.

Kekimiz pişerken şerbetimizi hazırlıyoruz. Bunun için önce şekeri bir tencereye alıp biraz kavuruyoruz ve suyu ekliyoruz. Bir taşım kaynattığımız şekerli suyun içine limonu da sıktıktan sonra bir taşım daha kaynatıp altını kapatıyoruz ve soğuması için bırakıyoruz. Şerbet soğuduktan sonra fırından yeni çıkardığımız tatlıyı dilimleyerek soğuk şerbeti her yere eşit dağılacak şekilde döküyoruz. Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra dilerseniz üzerine Hindistan cevizi ya da dövülmüş Antep fıstığı tozu serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }