{ "title": "Yarmalı Yoğurt Çorbası", "image": "https://www.yogurt.gen.tr/images/yarmali-yogurt-corbasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 17:15:29", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Yarmalı yoğurt çorbası, Ülkemizde buğdayın önemi yıllardan beri ileri gelen, en önemli besin kaynağıdır. Buğdayın kullanma koşullarına göre insan sağlığına faydaları değişir. Eskiden bu zamana kadar süren buğdayın, şimdilerde birçok farklı tatlarla bizlerin karşısına çıkmaktadır. Buğday fazla işlem görmediği vakit daha faydalı olur. Kepekli gıdalar arasında yer alan buğdayın, sağlık açısından insan vücuduna büyük rolü vardır. Buğday çok besleyici ve yaygın bir tahıldır karbonhidrat ve B vitamini açısından zengin bir besindir. Sağlık açısından vazgeçilmez olan lifli gıdalardandır. Buğdayın kepekli olanı vücuda daha fayda gösterir.

Bağırsakları çalıştırır ve kabızlığı önler. Bu da genellikle un yapımında kullanılır fakat buğdayın biraz öğütülüp yarma yapıldığı da görülmektedir. Yarmadan da çok enfes çorbalar ve pilavlar yapılmaktadır. Buğdayın son derecede cilt sağlığına katkısı bulunmaktadır. İşlenmemiş tahıllar, gıdalar cilt sağlığı için neredeyse bütün maddeleri içerirler. Buğdayın içerisinde selenyum minerali olduğu için cildin beslenmesini sağlar. Cilt sağlığına oldukça faydalı olan buğdayın da aynı zamanda cildi güneş ışınlarından korur. Buğdayın cilt sağlığı için yanında cilt sağlığının yanında, saç sağlığı için de çok faydalıdır.

Saç sağlığını koruyan mineral ve bileşenler açısından oldukça zengindir. Buğdaydaki çinko vitamini saçlara sağlıklı bir görünüm sağlar. Buğdayda yoğun miktarda lif içerdiğinden dolayı sindirim sistemi için de faydalıdır. Buğdayın aynı zamanda kalp sağlığına faydası var ve buğdayın göz sağlığını korur. Kilo vermek isteyenlerin işlerini kolaylaştırır Çünkü Buğday kilo vermek isteyenlerin temel besinler arasındadır daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde kilo ve metabolizmayı teşvik eden yüksek miktarda liften dolayı sindirim sistemini kolaylaştırır. Özellikle kış aylarında sık sık çorbasını yaptığım yoğurtlu yarma çorbasını sizlerle paylaşmak isterim. Soğuk kış günlerinde içinizi sıcacık ısıtan ve çok lezzetli olan bu çorbayı yapmanızı isterim.

Yarmalı yoğurt çorbası için gerekli olan malzemeleri
Yarmalı Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle ilk yapılacak işlem yarmaları düdüklü tencereye koyup yıkadıktan sonra içerisine bir litre kadar su koyarak yarmalarımızın haşlanmasını sağlayalım. Yaklaşık 15 dk kadar zaman süresinde haşlanması yeterli olacaktır. Daha sonra başka bir tencerede yoğurdu ve yumurtayı da ekleyerek karıştıralım. Daha kıvamlı olsun isterseniz de harcın içerisine bir kaşık un koyabilirsiniz. Haşlanan yarmaları da karıştırdığımız harcın içerisine katalım ardından haşlanan nohutları ekleyelim ve suyunu göz kararı ayarladıktan sonra ocağa alalım ve kaynayana kadar karıştıralım. Aksi halde karıştırma yapmazsak çorbanın içerisindeki yoğurtta kesilmeler meydana gelir. Kaynamaya başlayan çorbamızın altını kısarak, sos tenceresinde biz içerisine tereyağını ve naneyi koyarak kavuralım. Ardından salçasını ekleyelim ve çok az su katalım. Son olarak yaptığımız sosu, kaynayan çorbayla buluşturalım ve yarmalı yoğurtlu çorbamız servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }