{ "title": "Tuzlu Yoğurt Çorbası", "image": "https://www.yogurt.gen.tr/images/tuzlu-yogurt-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 11:56:12", "author": "Barış Zorlu", "article": [ { "article": "
Tuzlu yoğurt çorbası, Anadolu'nun neresine giderseniz gidin her yörenin kendine has yoğurdu vardır. Hepsi benzer şekillerde mayalanırlar fakat Antakya'nın yoğurdu bunlardan başkadır. O yörenin vazgeçilmezi, yaz aylarından kış için hazırlanan tuzlu yoğurdu meşhurdur. Haliyle bu yoğurttan yapılan Tuzlu Yoğurt Çorbası da kendine has lezzetiyle gönüllere tahtını kuruyor. İşte ailece beğenerek yiyeceğiniz Tuzlu Yoğurt Çorbası tarifi:

Tuzlu Yoğurt Çorbası için Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Tuzlu Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Pirinçlerimizi iyice yıkayıp süzdükten sonra tenceremize alıyoruz. Üzerine de 3 parmak geçecek miktar da su koyuyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz. Pirinçlerimiz iyice haşlanıp piştikten sonra üzerine sıcak su ilave ediyoruz ve ardından et suyunu da döktükten sonra karıştırıyoruz. Bu esnada tuzlu yoğurdumuzu alıp üzerine biraz soğuk su dökerek kıvamını açıyoruz. Bunları yaparken de pirincimizi karıştırmayı unutmuyoruz. Yoğurdumuzu ılıklaştırmak için çorbadan bir kepçe alıyoruz. Yoğurdumuz ılıklaştıktan sonra çorbanın içerisine döküyoruz ve karıştırmaya da devam ediyoruz. Çorbanın tuzuna bakıp tuz ilave edebilirsiniz. Kıvamı koyu geldiyse üzerine sıcak suda ilave edebilirsiniz. Çorbamız iyice kaynayıp kıvamına kavuşunca kâseye alabilir. Üzerine dökmek için de ufak bir tencere tereyağımızı eritip üzerine nane ve biberimizi döküyoruz ve biraz yaktıktan sonra altını kapatıyoruz. Servis kasesinde hazır olan çorbanın üzerine tereyağını gezdirerek iştah açıcı kokusunu içime çekiyoruz. Tuzlu Yoğurt Çorbası yenmeye hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }