{ "title": "Terbiyeli Yoğurt Çorbası", "image": "https://www.yogurt.gen.tr/images/terbiyeli-yogurt-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 13:49:45", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "
Terbiyeli Yoğurt Çorbası, Yoğurt çorbası özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezleri arasındadır. Sağlık açısından da oldukça faydalı olan bu çorba, terbiyelenmiş tarifi ile de harika bir lezzet sunmaktadır. Sıklıkla yaptığım ve çok beğendiğim bu tarifi sizinle de paylaşmak istedim.

Terbiyeli yoğurt çorbası için malzemeler
Terbiyelemek için malzemeler
Üzerine dökülecek sos için malzemeler
Terbiyeli Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Soğan ve çok küçük doğranır, sarımsak dövülür ve tencereye sıvı yağ ile koyulur. Soğanlar biraz pembeleşinceye kadar kavrulur. Varsa et suyu veya tavuk suyu, yoksa da su ilave edilir. Çorba kaç kişilik yapılacak ise et suyunun miktarını ona göre koyulmalıdır. Bu malzemeler ile en fazla 5 kişilik bir çorba elde edilmektedir. Soğanın üzerine et suyu ilave edilir. Kaynamaya başladığı zaman pirinçlerde koyulur. Ocağın altı kısığa alınır. Pirinçler piştiği zaman hazırlanmış olan terbiyesi yavaş yavaş eklenir. Terbiye hazırlanırlen yoğurt, yumurta sarısı ve un pürüzsüz olana dek karıştırılmalıdır. Mikser tercih edilirse daha iyi olur. Hazırlanan terbiyenin içine yavaş yavaş tencerede pişmekte olan çorbanın suyundan ilave edilerek biraz sulandırılır ve tencereye yavaşça karıştırılarak hazırlanan bütün terbiye ilave edilir. Çorbanın koyuluğuna göre azar azar ilave edildiği zaman istenilen kıvam daha rahat yakalanabilir. Kaynamaya başladıktan sonra çorbanın altı kısılmalıdır. Biraz kaynadıktan sonra da altı tamamen kapatılmalıdır.

Terbiyeli Yoğurt Çorbası her zaman yapabileceğiniz pratik ve çok sevilen bir çorba çeşididir. Hele üzerine bir de nane dökülerek servis edildiği zaman mis gibi kokusuyla enfestir. İsteğe göre pul biber de yağda yakılarak sunulabilmektedir.

Afiyet olsun.
" } ] }