{ "title": "Tarçınlı Yoğurt", "image": "https://www.yogurt.gen.tr/images/tarcinli-yogurt.jpg", "date": "19.01.2024 02:05:54", "author": "yaşar bahşi", "article": [ { "article": "
Tarçınlı Yoğurt, Tarçın, cildin yaşlanmasını önleyen, kan şekerini düzenleyen, sindirim sistemi dostu bir baharat türüdür. Kabuk ve toz olarak edinebileceğimiz tarçın, kullanım alanı çok yaygın olan baharat türleri arasında ilk beşte yer almaktadır. Diyet listelerimizde sıkça mevcut bulunan yoğurt, tarçın ile zenginleştirildiği taktirde diyet sırasında uzak durduğumuz ama bir okadarda özlediğimiz tatlı- çikolata isteğimizi tatmin edici özelliğe sahip olmaktadır. Ayrıca kan şekerini dengelediği için diyet döneminde zorlanmamamız ve kan şekerimizi dengelememiz için araştırmacılar ve uzmanlar tarçınlı yoğurdu özellikle öğün aralarında muhakkak tüketmemizi önerirler. Tarçınlı yoğurdu yiyerek tüketmemiz hali sadece diyet listelerinde ve diyet döneminde tüketilmesi ile sınırlı değildir. Belirli bir yaş sahibi olan kişiler cinsiyet ayırt etmeksizin tarçınlı yoğurdu çeşitli mide hazımsızlıkları, sindirim sorunları, kas ve kemik ağrıları için de tüketmektedirler. Taçının içerisinde bulunan zengin kalsiyum yoğur minerali ve vitamini ile birleştiği zaman inanılmaz bir etki ile kemik ve kemik bağlarının güçlenmesini sağlamaktadır. Bu sayede gerek romatizmal ağrılar gerekse kassal sıkıntılar yaşayan kişiler tarçınlı yoğurt ile uyku sorunu çekmeden hızlı ve kesin çözüm bulmaktadırlar. Günde en az bir kâse tarçınlı yoğurt tüketmemiz gerektiğinin bir diğer sebebi ise cilti güzelliğine verdiğimiz önemdir. Cildimizin daha gergin daha parlak ve daha kusursuz olması için uyumadan önce muhakkak bir kâse ev yapımı yoğurdumuzun içerisine 1 tatlı kaşışı toz tarçın ilave edip tüketmemiz yeterlidir. Tarçın baharatının içerisindeki antioksidanlar yoğurt ile birleşerek güçlenirier ve vücuda alındığı anda dolaşım sistemimizin yardımı ile ciltte sorun yaratan mikroorganizmalarla savaşarak daha genç bir cilde sahip olmamız için bize büyük destek ve kolaylık sağlarlar. Antibakteriyel ve antimikrobiyel özelliği fazla olan tarçın baharatı yoğurt ile alımında ciltteki bakterileri temizleyerek günümüzde halen yaygın olan sivilce sorununu ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Bazı uzmanlar tarafından yapılan araştırmaya ve bu araştırma sonuçlarına göre tarçınlı yoğurt tüketimi zihinsel kuvveti arttırdığı için Alzheimer hastalığını baskılamakta olduğunu ortaya koymuşlardır. Soğuk algınlığı ve nezle için doğal bir çözüm istendiği taktirde tarçınlı yoğurt ikilisinin eşsiz karışımına yarım adet elma rendesi ve yarım adet portakal suyu eklememiz yeterli olacaktır.
Antibakteriyel ve antimikrobiyel özelliği yoğun olan tarçınlı yoğurt, bedensel dezenfektasyon sağlıyarak vücudumuzu birçok mantar hücresinden, zararlı bakterilerden arındırarak olası hastalıkların önüne geçmektedir. Bu nedenle günde 1 kez tarçınlı yoğurt tüketmemiz için hiçbir neden kalmamaktadır.
" } ] }