{ "title": "Soğuk Yoğurt Çorbası", "image": "https://www.yogurt.gen.tr/images/soguk-yogurt-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 23:11:06", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Soğuk ayran çorbası: Sıcak yaz aylarının vaz geçilmez bir lezzetidir. Özellikle iç Anadolu'da sıcak günlerde tarlada çalışıp veya harman da çalışıp gelen insanlar için vazgeçilmezdir bu çorba. Güneşin yakıp kavurduğu bir anda buz gibi bir ayrana kim hayır diyebilirdi. İşte bu çorba da böyle bir şey hem ayran kadar serinletici hem de doyurucudur. Üstelik vitamin değeri de oldukça fazladır. Çocuklarımız ve kendimiz için hem bol vitaminli ve oldukça lezzetli olan bu çorbayı çeşitli besinlerle zenginleştirebiliriz. Dilersek soğuk ayran çorbasını farkı çeşitlerini de yapabiliriz örneğin dövmeli veya mısırlı şehriyeli yapabileceğimiz gibi evde kendimiz kestiğimiz erişte ile de yapabiliriz. Üstelik soğuk yoğurt çorbası diyet yapan kişiler içinde ideal bir besindir. İçerisinde yağ olmayışı üstelik diyetisyenlerin neredeyse hepsinin ara öğünlerde yoğurt tavsiye edildiği düşünülünce de fazlasıyla akıllıca oluyor. Tahıl ile yapılmasından dolayı istenilen enerjiyi aldığımız gibi tokluk hissi de uzun süre kalıcı olacak ve yeme isteğimiz azalacak böylelikle kilo vermemiz daha kolaylaşmış olacak. Soğuk ayran çorbası yaz aylarında gelecek olan misafirlerimiz içinde ideal bir başlangıç yemeğidir. Genelde yemeklere çorba ile başlarız fakat yazın sıcaklarda sıcak bir çorbayı hayal edemiyorum doğrusu işte tamda bu sebepten dolayı soğuk ayran çorbası en ideal başlangıçtır. Sizlerde soğuk ayran çorbası ile ferahlarken doymak isterseniz tarifimize uyarak çorba yapabilirsiniz.

Soğuk ayran çorbası için gerekli malzemeler
Soğuk Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle Dövmeyi, nohudu ve mısırı haşlıyoruz dilerseniz ayrı ayrı tencerelerde haşlayabilirsiniz dilerseniz hepsini bir tencereye koyup da haşlayabilirsiniz. Sizlere önerim nohudu ve mısırı birlikte düdüklüde haşlamanız fakat dövmeyi düdüklüde haşlamanızı tavsiye etmiyorum çünkü dövme köpürüyor ve bu da düdüklünün hava deliğinden çıkan köpüklerin her yeri batırmasına sebep olmaktadır. Haşlanacak olan Bütün besinleri bir gün önceden veya birkaç saat önceden haşlamanızda fayda var soğumuş olur. Eğer haşlar haşlamaz yapmanız gerekiyor ise buzlu su ile şoklamalısınız. Hazırlanan mısır nohut ve dövmeyi derin bir kâseye koyup üzerine süzme yoğurdunu koyup tuzunu da atıp karıştırıyoruz soğuk suyu yavaş yavaş ilave ederken karıştırıyoruz. Dilediğimiz kıvama geldiğinde su dökmeyi bırakıp içerisine buz kalıplarını ekliyoruz. Soğuk olarak servis yapacağımız yoğurt çorbasını servis kasesine alıp üzerine kuru nane serpiyoruz. Bunaltıcı sıcaklarda ferahlamanız dileğiyle afiyet olsun.
" } ] }