{ "title": "Pirinçli Yoğurt Çorbası", "image": "https://www.yogurt.gen.tr/images/pirincli-yogurt-corbasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 08:01:39", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "
Pirinçli yoğurt çorbası: Yoğurt çorbası hemen hemen herkesin çok severek yediği bir çorbadır. Yoğurdun Türk mutfağındaki yeri saymakla bitmez. Neredeyse bütün sebze yemeleri kebapların ve daha birçok yemeğin yanına veya üzerine koyduğumuz yoğurt ile çok lezzetli çorbalar yapmaktayız. Yoğurt ile yaptığımız birçok çorba çeşidi vardır. Yoğurt çorbalarının çeşidi şehirlere veya yörelere göre değişik değişiktir. Ama içlerinden bir tanesi vardır hangi yöre hangi şehir olursa olsun değişmemektedir. Pirinçli yoğurt çorbası nerede yapılırsa yapılsın aynıdır değişmez. Çocuklarımız içinde besleyici ve doğurucudur bu çorba. Öyle ki Bebeklerimiz anne sütünü bırakıp ek gıdaya başladığında ilk yedirdiğimiz çorbalardan biridir pirinçli yoğurt çorbası. Yoğurt çorbasını daha vitaminli hale getirmek için tavuk suyu da kullanabiliriz. Güzel yapılmış bir yoğurt çorbası özel misafirlerimiz için iyi bir başlangıç yemeğidir. Hem doğurucu hem besleyici ve yoğurt yemeyen çocuklar içinde iyi bir seçenek olan pirinçli yoğurt çorbasını hepimizin sık sık yapması doğru olur. Soğuk kış aylarında buharı üzerinde sıcacık bir pirinçli yoğurt çorbası grip içinde koruyucudur. Yoğurt çorbası yapılan evin dışından kokuları gelir üzerine ısıtılan tereyağı ve nanenin kokusu her yanı sarar. Sizlerde bu enfes çorbayı yapıp sevdiklerinizle paylaşmak isterseniz yazmış olduğum tarife harfiyen uymanızda yarar var.

Pirinçli yoğurt çorbası için gerekli malzemeler
Üzeri için gerekli malzemeler
Hazırlanışı: Öncelikle Pirinci temizleyip yıkadıktan sonra 2 bardak su ile haşlıyoruz. Daha sonra Derin bir keseye un yumurta sarısı ve yoğurttu koyuyoruz. Eğer süzme yoğurt kullanıyor iseniz tel bir çırpıcı veya mikser yardımıyla iyice çırpıp topaklanmasını önleyin. Karıştırdığımız malzemelerin içine yavaş yavaş su ekleyip tekrar çırpalım ve haşlanan pirincin üzerine yavaş yavaş dökelim. Kaynayıncaya kadar çorbamızı karıştıralım bu işlem sayesinde yoğurt kesilmeden pişecektir. Kaynayıp kıvama gelen çorba çok katı olduysa bir miktar daha su ilave edebilirsiniz. Son olarak da tuzunu ilave edip pirinçli yoğurt çorbasını ocaktan indiriyoruz. Ayrı bir tavada 3 kaşık tereyağı ve naneyi ısıtıp ister çorbamızın içine direk dökebiliriz. Dilersek de çorbayı şık bir servis kasesine koyduktan sonra bir kaşık gezdirip şık bir sunumda yapabiliriz. İsteğe göre çorbanızın yağını eritirken içerisine karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz bu tamamen sizin zevkinize kalmış. Hazırladığımız pirinçli yoğurt çorbasını sıcak seviş yapıyoruz şimdiden ellerinize sağlık size ve sevdiklerinize afiyet olsun.
" } ] }