{ "title": "Köfteli Yoğurt Çorbası", "image": "https://www.yogurt.gen.tr/images/kofteli-yogurt-corbasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 20:13:08", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Köfteli Yoğurt Çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez yöresel çorba tariflerinden olan köfteli yoğurt çorbası, ilk bakışta biraz zahmetli olarak düşünülebilir. Ancak muhteşem bir lezzet barındırması nedeni ile çarçabuk hazırlanabilecek bu çorba tarifimizi sizlerde kolaylıkla hazırlayarak harika bir lezzetle buluşmuş olacaksınız. İster konuklarınız için ister kendiniz ve çocuklarınız için hazırlayacağız çorba tarifimiz lezzetli olmasının yanı sıra besleyici ve sağlıklı özellikleriyle de vazgeçemeyeceğiniz çorba tarifleri arasında yerini alacak nitelikte bir çorba çeşididir.

Köfteli Yoğurt Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri

Köftesi için
Çorbası için
Üzeri için
Köfteli Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Köfteli yoğurt çorbası hazırlığımıza ilk olarak çorbamızın köftelerini hazırlayarak başlayalım. Karıştırma kabımıza öncelikle yarım kg köfteyi aldıktan sonra üzerine 1 adet yumurta sarısı, 1 adet rendenin iri gözü ile rendelenmiş kuru soğan ve 2-3 diş sarımsağı rendeleyelim. Ardından ufalanmış 1-2dilim bayat ekmek içi, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon ve yeteri kadar tuz ilave ederek köftelik harcımızı yoğurmaya başlayalım. Ardından iyice yoğrularak kıvam alan harcımızdan misket iriliğinde parçalar kopartarak avuç içimizde yuvarlayıp misket köfteler elde edelim. Tüm köfte harcını bitirinceye kadar aynı işlemleri tekrarlayarak köftelerimizi tamamlayalım.

Daha sonra çorbamızı hazırlamak için çorba tenceremize yaklaşık 2 litre su ilave ederek ocağa alıp kaynamaya bırakalım. Su kaynadıktan sonra içine önceden haşlanmış 1 kâse nohut ve hazırladığımız misket köfteleri ilave ederek 5-6 dakika kaynattıktan sonra ocağımızın altını kapatalım. Ardından çorbamızın terbiyesini hazırlamak için geniş bir kabın içine 500 gr süzme yoğurt, 1 adet yumurta sarısı, yarım çay bardağı pirinç ve 1 çorba kaşığı un ilave edelim. Ardından tüm malzemeyi pürüzüz bir kıvam alıncaya kadar bir çırpma teli yardımıyla iyice çırparak harmanladıktan sonra ılımaya bıraktığımız köfteli sudan terbiyenin üzerine 1 kepçe yardımıyla alarak yoğurtlu terbiyeli ılıtarak iyice açalım. Hazır hale gelen terbiyeyi yavaş yavaş çorba tenceremizi köfte ve nohutların üzerine dökerek çorba kaynayıncaya kadar sürekli karıştıralım. Kaynamakta olan köfteli çorbamızı 5-6 dakika kadar kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alalım.

Son hazırlık olarak çorbamızın sosunu hazırlamak için ufak bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı, 2-3 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ilave ederek yağların eriyerek kızmasını sağladıktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı kuru nane ilave ederek kızgın naneli yağı hazır hale gelen çorbamızın üzerine dökelim. Köfteli yoğurt çorbamız artık servise hazır sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }