{ "title": "Kıymalı Yoğurt Çorbası", "image": "https://www.yogurt.gen.tr/images/kiymali-yogurt-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 05:11:04", "author": "Gülistan Ateş", "article": [ { "article": "
Kıymalı Yoğurt Çorbası, Çorbanın lezzetinin bozulmaması için çorbada kullanılacak yoğurdun ekşimemiş olmasına özen gösterelim. Ayrıca yapacağımız kıymalı köftelerin dağılmaması için kıyma ve baharatlar yeterince yoğrulmalıdır.

Kıymalı Yoğurt Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Köfte İçin Malzemeleri
Kıymalı Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Köfteleri hazırlamak için kıyma ve baharatlar birbirini tutacak şekilde yoğrulur. Tam kıvamını aldıktan sonra birer misket büyüklüğünde yuvarlanır ve geniş bir tabağa ya da tepsiye koyulur, daha sonra hazırlanan bu köftelerin üzerine un serpilir. Köftelerin her tarafı una bulanacak şekilde unlanır ve böylece buzdolabında dinlendirilir. Yoğurt, un ve yumurta bir çırpma aleti yardımıyla çırpılır, hazırlanır. Şehriye tencereye alınır ve sıvı yağ ilave edilir. Kısık ateşte kavruluncaya kadar karıştırılır. Kavrulduktan sonra kaynar su ilave edilir, 2 dakika kadar kaynadıktan sonra 2 kepçe alınır, yoğurtlu karışıma ilave edilir (Yoğurdun kesilmesini önlemek için). Çırpılır ve kaynayan karışıma sürekli karıştırarak ilave edilir. Çorba kaynayıncaya kadar hiç ara vermeden karıştırılır. Daha sonra şehriyeler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Hazırlanan köfteler ve tuzu da ilave edilir. Kaynayana kadar yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pişirilir. Ocaktan almadan önce ince ince kıyılmış maydanoz ilave edilir. Kaselere koyduktan sonra biberli tereyağı ile yapılan sos gezdirilir. Sıcak servis yapılır.
" } ] }