{ "title": "İrmiksiz Yoğurt Tatlısı Tarifi", "image": "https://www.yogurt.gen.tr/images/irmiksiz-yogurt-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 05:34:57", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "İrmiksiz yoğurt tatlısı, yapılabilecek en güzel tatlılardan biridir. Oldukça lezzetli olan bu tatlı bazı insanlara ağır gelse bile oldukça güzel bir tatlıdır. Birçok kişi tarafından sevilerek tüketilen bu tatlıyı sizlerde evlerinizde yaparak afiyetle yiyebilirsiniz. Eğer şeker yönünden bu tatlının sizlere ağır geleceğini düşünüyorsanız yapılışı sırasında kullanılan şeker seviyesini azaltabilirsiniz. Bu şekilde çok daha büyük lezzetler elde edebilirsiniz. İrmiksiz yoğurt tatlısı içerisinde kullanılacak malzemeleri hamur için ve şerbet için olmak üzere iki farkı grupta yer alacağız. İrmiksiz yoğurt tatlısı içerisinde isteğinize bağlı olarak sıvı yağ yerine tereyağı kullanabilirsiniz. Bu sayede çok daha fazla lezzet elde edebilirsiniz. İrmiksiz yoğurt tatlısı yapılışı sırasında dikkat edilecek bazı kurallar vardır. Bu kurallardan biri tatlınız fırında pişerken kesinlikle fırının kapağı açılmamalıdır. Eğer pastanızın pişip pişmediğine bakmak istiyorsanız bu eylemi, fırının camından bakarak yapabilirsiniz. Bu durumun yanı sıra dikkat etmeniz gereken bir diğer durum ise yapılış aşamasında tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra un eklendiği zaman kesinlikle kişinin un eklemesi sonrasında karıştırılmaması gerekmektedir. Aksi durumda malzemelerin kıvamı bozulmaya başlayacaktır. Son olarak irmiksiz yoğurt tatlısı üzerinde dikkat edilmesi gereken önemli unsur ise şerbetin kullanılması içi şerbetin ılık olması gerekmektedir. Aksi durumda yaptığınız tatlı hamurlaşabilir. Şimdi gerekli olan malzemelerden bahsederek tatlının yapılışına geçebiliriz.

İrmiksiz yoğurt tatlısı için gerekli malzemeler
Bu malzemelerin yanı sıra irmiksiz yoğurt tatlısı yapılışı sonrasında tatlının üzerinde kullanmak için şerbet malzemeleri gerekmektedir. Bunun için şu malzemelere ihtiyacınız vardır.
İrmiksiz yoğurt tatlısı nasıl yapılır?

Tatlının yapılışına geçmeden önce tatlının şerbetini hazırlayarak bu şerbetin tatlının pişmesi sonrasında ılık bir hale gelmiş olmasını sağlayalım. Bunun için şerbet malzemeleri içerisinde bahsettiğimiz kadar suyu bir tencereye ekleyerek içerisine şekeri ekleyelim. Bu şekilde şerbeti ocağa koyalım ve kaynamaya başladığında içerisine limon suyunu ilave edelim. Limon eklendikten sonra 5 dakika kaynatılarak ocaktan alınmalıdır.

İkinci aşamaya geçer geçmez fırının önceden ısınması için ağzını kapatarak 180 dereceye ısınmasını sağlayalım. Daha sonra tatlının harcının yapılması amacı ile derin bir kap içerisine oda sıcaklığındaki yumurtayı kıralım ve üzerine malzemelerde bahsettiğimiz bir çay bardağı şekeri ekleyelim. Bu ekleme sonrasında en az 5 dakika kadar mikser yardımı ile çırpalım. Şeker tam olarak eridikten sonra içerisine yağı ve yoğurdu ekleyerek tekrar çırpmaya devam edelim.

Yapmış olduğunuz bu karışım üzerine son olarak unu ve kabartma tozunu da ekleyerek çok az daha karıştırın. Daha önce de belirttiğimiz gibi kesinlikle çok fazla çırpmayın. Bu karışım üzerine limon kabuğu rendesini ekledikten sonra son kez daha karıştırarak işlemi sonlandıralım. Yapmış olduğunuz bu irmiksiz yoğurt tatlısı hamuru, bor cam üzerine ekleyerek fırına verelim. Bu şekilde fırın canımı açmadan keki tam olarak kızartın. Kek tam olarak kızardıktan sonra keki çıkarın ve hemen dilimlere ayırın. Kek sıcakken hemen kekin üzerine bir su bardağı ılık suyu gezdirerek dökün.

Suyun ardından hemen ılık bir hal almış şerbeti dökün. Bu şekilde en az 20 dakika kekin şerbeti çekmesini bekleyin. Yapmış olduğunuz irmiksiz yoğurt tatlısı ister ılık ister soğuk şekilde servis edilebilir. Bu tatlı hem ılıkken hem de soğukken oldukça lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }