{ "title": "İrmiksiz Yoğurt Tatlısı Tarifi", "image": "https://www.yogurt.gen.tr/images/irmiksiz-yogurt-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 05:34:57", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "İrmiksiz yoğurt tatlısı, yapılabilecek en güzel tatlılardan biridir. Oldukça lezzetli olan bu tatlı bazı insanlara ağır gelse bile oldukça güzel bir tatlıdır. Birçok kişi tarafından sevilerek tüketilen bu tatlıyı sizlerde evlerinizde yaparak afiyetle yiyebilirsiniz. Eğer şeker yönünden bu tatlının sizlere ağır geleceğini düşünüyorsanız yapılışı sırasında kullanılan şeker seviyesini azaltabilirsiniz. Bu şekilde çok daha büyük lezzetler elde edebilirsiniz. İrmiksiz yoğurt tatlısı içerisinde kullanılacak malzemeleri hamur için ve şerbet için olmak üzere iki farkı grupta yer alacağız. İrmiksiz yoğurt tatlısı içerisinde isteğinize bağlı olarak sıvı yağ yerine tereyağı kullanabilirsiniz. Bu sayede çok daha fazla lezzet elde edebilirsiniz. İrmiksiz yoğurt tatlısı yapılışı sırasında dikkat edilecek bazı kurallar vardır. Bu kurallardan biri tatlınız fırında pişerken kesinlikle fırının kapağı açılmamalıdır. Eğer pastanızın pişip pişmediğine bakmak istiyorsanız bu eylemi, fırının camından bakarak yapabilirsiniz. Bu durumun yanı sıra dikkat etmeniz gereken bir diğer durum ise yapılış aşamasında tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra un eklendiği zaman kesinlikle kişinin un eklemesi sonrasında karıştırılmaması gerekmektedir. Aksi durumda malzemelerin kıvamı bozulmaya başlayacaktır. Son olarak irmiksiz yoğurt tatlısı üzerinde dikkat edilmesi gereken önemli unsur ise şerbetin kullanılması içi şerbetin ılık olması gerekmektedir. Aksi durumda yaptığınız tatlı hamurlaşabilir. Şimdi gerekli olan malzemelerden bahsederek tatlının yapılışına geçebiliriz.