{ "title": "Evde Yoğurt Yapımı", "image": "https://www.yogurt.gen.tr/images/evde-yogurt-yapimi.jpg", "date": "20.01.2024 18:01:54", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Evde Yoğurt Yapımı, Yoğurt insan vücudu için oldukça faydalı bir besindir. İçinde birçok vitaminleri bulundurur. En bilinen özelliği içerdiği probiyotikler sayesinde vücudu gribe karşı güçlü hale getirir ve kemikleri kuvvetlendirir. Ama yoğurdun faydalı olmasını istiyorsanız evde yapmanız gerekir. Marketlerden alınan yoğurtlar da pek fazla vitamin yoktur.

Yoğurt bir süt ürünüdür. Çocukların gelişimi için oldukça önemli bir besindir. Yoğurt her yemeğin yanına yakışır. İster sade yoğurt olarak konsun, isterse de ayranı yapılsın her yemeğin yanında sevilerek tüketilir. Bizim evde yoğurt çok sevilir ve tüketilir. Ben yoğurdu hazır almam evde kendim yaparım. Çünkü evde yapılan yoğurt daha sağlıklı oluyor. Evde yapmanızı size de tavsiye ederim. Üstelik yoğurt yapılması çok kolay bir iştir. Peki yoğurt evde nasıl mı yapılır bilmeyenler için ev yapımı yoğurt tarifi.

Ev yapımı yoğurt nasıl yapılır?

Ben genelde yoğurt yaparken göz kararı yapıyorum. Bugün sizlere ölçü ile tarif edeceğim. Bilindik bir yerden beş kilo süt alalım. Sonra bu sütü derin bir tencereye koyup ocağa alalım. Kısık ateşte pişirelim. Eğer altını çok açarsanız süt birden köpürür ve taşar. Piştikten sonra yaklaşık beş dakika kaynatalım. Mikropların ölmesi için kaynatmak gerekir. İyice kaynattıktan sonra ocağı kapatalım. Sonra sütü soğumaya bırakalım. Sütün yüzü kaymak tutmuş olacak ister bu kaymağı alın, isterseniz de yoğurt ile mayalandırın. Süt tam soğumadan ne tam ılık olsun ne de tam sıcak olsun, hafif eli yakacak şekle geldiğinde mayalayalım. Mayalamak için beş kilo süte bir çorba kaşığı tatlı yoğurt yetecek. Yoğurdu bir kâseye alalım ve üzerine bir iki kaşık süt dökelim. Sonra yoğurdun kıvamını açtıktan sonra tenceredeki süte ilave edelim. Daha sonra sütün üzerini iki tane sofra bezi ile örtelim ve mayalanması için bekleyelim. Yaklaşık altı saat kadar mayalanır ise yeterli olacaktır. Mayalandıktan sonra üzerini açıp buzdolabına koyalım. Yoğurt soğuduktan sonra yemeye hazır hale gelecek.
" } ] }