{ "title": "Evde Meyveli Yoğurt", "image": "https://www.yogurt.gen.tr/images/evde-meyveli-yogurt.jpg", "date": "19.01.2024 21:50:25", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Evde Meyveli Yoğurt, Yoğurt besin değeri oldukça yüksek bir yiyecektir. Sağlık için günlük tüketimi tavsiye edilmektedir. Tatlı ihtiyacını da yoğurtla karşılamak mümkündür. Evde yoğurtlu meyveler hazırlayarak hem kalsiyum ihtiyacı karşılanır hem de vücudun daha sağlıklı olan meyve şekerini alması sağlanmış olmaktadır. Çoğunlukla yaptığım ve sizlere de tavsiye edebileceğim evde meyveli yoğurt tarifini sizinle de paylaşmak istedim.

Evde Meyveli Yoğurt Malzemeleri
Evde Meyveli Yoğurt Nasıl Yapılır?

Öncelikle süt kaynatılmalıdır, kaynadıktan sonra altı kısık bir şekle getirilip, biraz daha kendi halinde kaynamaya bırakılmalıdır. Oda sıcaklığında bulunan ayırmış olduğumuz yoğurdun içerisine, şeftaliler minik minik doğranmalıdır. Ben şeftalinin parça şeklinde olmasını istediğim için doğramayı tercih ediyorum. Daha yoğun bir renk ve kıvam isteyen kişiler rondodan geçirebilir veya çatalla iyice ezebilir. Yoğurt ve şeftaliyi karıştırıp bir süre bekletmek gerekmektedir. Ocaktan alınan sütün sıcaklığı, normal yoğurt mayalama durumuna geldiği zaman (Serçe parmağımızı soktuğumuzda yakmayacak kadar, ama çok da ılınmış vaziyette olmayacak derecede) şeftali yoğurt karışımını ekleyip kaşıkla bir iki çevrilmelidir. Ağzı sıkıca kapatılıp sarıldıktan sonra en az dört saat yerinden kımıldatılmadan bekletilmelidir. Daha sonra ağzı açık bir biçimde bir gece buzdolabında beklettikten sonra, yoğurt dinlendirilmiş olarak tüketilmeye hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }