{ "title": "Bulgurlu Yoğurt Çorbası", "image": "https://www.yogurt.gen.tr/images/bulgurlu-yogurt-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 03:54:04", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Bulgurlu Yoğurt Çorbası, Lezzetli çorbalar et suyu, tavuk suyu, balık suyuna diğer yiyecekler katılarak hazırlanır. Sade suya yapılan çorbalar ise genelde terbiye hazırlanarak yapılan çorbalardır, bunlarda genelde yumurta, süt, yoğurt ve un kullanılarak hazırlan anlardır. Çeşitli yiyeceklerden yararlanılarak birçok çorba çeşidi yapılmaktadır, bunlar meyaneli, taneli ve ezme şeklinde yapılan çorbalardır ve genelde içine katılan yiyeceklerle adlandırılırlar. Örnek; şehriye çorbası, sebze çorbası, balık çorbası, domatesli pirinç çorbası tavuk çorbası, yoğurt çorbası.

Bunlardan biri de aşağıda tarifini verdiğimiz bulgurlu yoğurt çorbasıdır.

Bulgurlu Yoğurt Çorbası İçin Malzemeleri
Bulgurlu Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

3 su bardağı yoğurdu tencereye alıyoruz. Üzerine yumurta ve 1 yemek kaşığı unu ekliyoruz ve çırpıcı ile karıştırıyoruz. Yoğurdumuzu karıştırarak yavaş yavaş ılık su ekliyoruz. Ayran kıvamına gelinceye kadar su eklemeye devam ediyoruz. Tencereyi ocağa alıyoruz. Devamlı karıştırarak pişiriyoruz Kaynamaya başlayınca 1 çay bardağı bulguru ekliyoruz. Pelteleşmesini önlemek için ara sıra karıştırarak pişirmeye bırakıyoruz. Tuzunu atarak ocaktan alıyoruz. Kaselere aldığımız esnada, çorbamıza önce 100 - 150 gram tereyağında 1 yemek kaşığı naneyi yakarak üzerine döküp servis ediyoruz.
" } ] }