{ "title": "Buğdaylı Yoğurt Çorbası", "image": "https://www.yogurt.gen.tr/images/bugdayli-yogurt-corbasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 02:06:17", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "
Buğdaylı Yoğurt Çorbası, Yoğurtlu buğday çorbası besleyicilik yönünden oldukça zengindir. Soğuk kış günlerinde herkesin severek içeceği bir çorbadır.

Buğdaylı Yoğurt Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Terbiyesi için
Buğdaylı Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbayı yapacağınız zaman aşurelik buğdayı ve nohudu birkaç kez yıkayıp akşamdan ıslatın. Ertesi gün ıslattığınız buğdayı ve nohudu düdüklü tencereye alıp beş su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirin. Bu sırada çorbanın terbiyesi için bir kâse içerisine yoğurdu, unu, yumurtayı iyice çırpın ve sonra çorbadan alınan bir iki kepçe suyu yavaş yavaş terbiyesinin içine aktarıp iyice çırpılması gerekir ki yoğurt kesilmesin. Bu işlem çorbanın terbiyesi ılıyana kadar devam edilmeli ve yavaş yavaş çorbanın içine karıştırarak dökün. Çorba kaynamaya başladıktan sonra uygun bir tavada tereyağını, naneyi ve kırmızı toz biberi kavurup kaynayan çorba içerisine bu sos aktarıp karıştırın. Çorbayı bir taşım kaynatıp tuzunu da ilave ettikten sonra çorba hazır olur.
" } ] }