{ "title": "Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası", "image": "https://www.yogurt.gen.tr/images/arpa-sehriyeli-yogurt-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 17:53:02", "author": "Barış Zorlu", "article": [ { "article": "Arpa şehriyeli yoğurt çorbası, Gelen misafirlere ne hazırlayacağı, çoğu bayanın baş ağrısı sebebidir sanırım. Hangi çorbayı yapacağına karar vermekse en zorlarındandır belki de. Yapması kolay ama her damağa hitap etmesi de mühim. Ege'den Anadolu'ya açılan bir çorba tarifini sizlere sunuyoruz. Arpa Şehriyesi Çorbası. Sıradan lezzetlerin yanında sıradan olmayan, kış aylarının içinizi ısıtacak bir lezzet, Arpa Şehriyesi Çorbası tarifi sizlerle:

Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası için Gereken Malzemeleri
Sosu için Gereken Malzemeleri
Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Arpa şehriyelerini, tavaya yağ koymadan hafif sararıncaya kadar kavurun. Böyle yapmamızdaki neden hem daha kokulu oluyor hem de daha lezzetli olmasının yanı sıra ertesi güne kaldığın da şehriyeler de şişmiyor. Çorba tenceremize kavurduğumuz şehriyeler, yoğurt, yumurta, un ve bir miktarda su eklenerek çırpılır ve sonra ocağa alınarak kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Kaynadıktan sonra bulyonumuzu ve tuzumuzu atıp karıştırıyoruz. Eğer kıvamı istenilen gibi değilse kaynar su dökerek kıvam ayarlanabilir. Bir taşımlık kaynadıktan sonra kısık ateşte ara sıra karıştırarak şehriyelerin de pişmesi sağlanır. Tereyağımızı da cezve de eritip naneleri de hafif yaktıktan sonra ister tencereye isterseniz servis kaselerine dökerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }