yogurt.gen.tr
yoğurt

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Ekşimiş Yoğurt

Ekşi yoğurt içerisine bir miktar su ekleyin. Sonrasında yoğurdu ince bir süzgeç sayesinde süzün. Yoğurdun ekşiliği gidecektir. Bu yöntem hafif ekşiliği yer alan yoğurt amaçlı geçerlidir. Uzunca süre beklemiş yoğurda aynı yolu uygulamanın bir yararı olmayacaktır. Yemeklerimizin yakınında severek tükettiğimiz yoğurt buzdolabında dururken ekşidiyse anında atmayın. Dolabınızda olan ekşimiş yoğurtlarınızı atmayın, çökelek yapın. Elde ettiğiniz çökelek cilt mis benzeri börekler yapabilirsiniz. Yapması çok basit ve kendiniz yaptığınız amaçlı katkısız ve natürel.

Ekşi yoğurt immun sistemini güçlendiriyor, sindirim sistemine destekçi oldu, birey gelişimine katkısı ise kocaman. Yoğurt, öyle ki her derde deva. Çiğ sütteki aşağı yukarı protein oranı yüzde 3 dolaylarında. Bu sebeple yoğurt doğruca mayalandığında protein oranı yüzde 4'e çıkamaz. Bu orana erişebilmek amaçlı sütün suyunun düşmesi gerek. Sütün kaynatılarak buharlaşma yöntemiyle suyunun düşmesi gereklidir ki protein ve sert madde oranları artabilsin. Nitekim ev yoğurtları bu olarak yapılmaktadır. Mutfakta çoğu şeyi çöpe atmayıp değerlendirmek işe fayda duruma getirmek gereklidir. Bazen çok miktarda edinilen yoğurt unutulur veya tüketilmez ve tadı ekşi olabilir. Ekşimiş yoğurdu da çoğunlukla ayran dışı tüketmez belli bir süre kolay değil olabilir. Ekşimiş yoğurt normal yoğurttan mühim bir değişiklik göstermez. Başka bir deyişle üretim işlemleri bir fark yoktur. Burada belirleyici meydana gelen yoğurt imalatında kullanılan kültürlerdir, başka bir deyişle mayadır. Yoğurt mayası içinde S. thermophilus ile L. bulgaricus bakterileri yer alır. Şunlar normal maya ya da yoğurtta birbirine eşdeğer oranlarda yer alır. Yoğurt üretim anında bu mayalar sütteki şekerden asit üretirler. Mayadaki L. bulgaricus'un oranı arttıkça ondan üretilen yoğurtlar da daha asidik tatta olabilir.
Ekşimiş Yoğurt

Başka bir deyişle daha ekşi olabilir. Çoğunlukla yöresel bölgelerde ya da köylerde kullanılan mayalar bu özelliktedir. Başka bir deyişle, bulgaricus'un sayısı daha fazladır. Bunun da sebebi maya ya da yoğurt hanede bekledikçe asitliği artar. S. thermophilus asitliğe fazla miktarda sağlam olmadığından onun sayısı azalır. Bu benzeri mayalardan üretilen yoğurtlar da ekşi olabilir. Yoğurdun ekşimesinin bir başka sebebi de mayalama ya da fermantasyon müddetinin uzunca olmasıdır. Başka bir deyişle yoğurt imalatının uzunca zamanda gerçekleştirilmesidir. Bu uzunca süre anında maya bakterileri sütteki şekeri çokça aside dönüştürdüklerinden ele geçirilen yoğurt ekşi olabilir.

Ekşimiş Yoğurt Ne Türlü Değerlendirilir?

Mutfakta çoğu şeyi çöpe atmayıp değerlendirmek işe fayda duruma getirmek gereklidir. Bazen çok miktarda edinilen yoğurt unutulur veya tüketilmez ve tadı ekşi olabilir. Ekşimiş yoğurdu da çoğunlukla ayran dışı tüketmez belli bir süre kolay değil olabilir. Ekşimiş yoğurdu kek poğaça benzeri hamur işlerine katmak belki tatlarını belli bir süre değiştirebilir. Ayran yapıp tüketmekle de bitmeyecek denli fazla miktarda yoğurdunuz varsa işte sizlere muhteşem bir çözüm:
Ekşimiş yoğurdu en iyi olarak değerlendirmenin yolları lor yapmaktan geçer. Ekşimiş yoğurdu bir tencereye alıp belli bir süre sulandırın. Koyu bir ayran kıvamına gelsin. Tencereyi ocağa koyup kaynatın. Tuz eklemek isteyenler bu esnada tuzunu ilave etsinler. Uzunca süre bekleyecek meydana gelen lora tuz ilavesi edilebilir. Kaynayıp güzelce koyulaşınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. İyice soğuduktan ardından bez torbaya dökün ve suyunun güzelce süzülmesini sağlayın.Ekşimiş yoğurdu atmak mahaline tazecik tüketebileceğiniz iyi bir kahvaltılık lor ele geçirdik afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 12.02.2016 11:11:33

Ekşimiş Yoğurt Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ekşimiş Yoğurt"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bebek İçin Yoğurt Çorbası

Bebek için yoğurt çorbası, Bebekleriniz için en sağlıklı besin, anne sütüdür. Fakat altıncı aydan sonra, yavaş yavaş ek gıdalara geçmelisiniz. Bu ek gıdaların en önemlisi, çorbalardır. Altıncı aydan sonra, bebek için yoğurt çorbas...

Yoğurdun Faydaları

Yoğurdun faydaları, yoğurt dünya genelinde çok yaygın bir şekilde tüketilen besin maddeleri arasında yer alır. Çok eski yıllardır birçok hastalığın tedavisinde kullanılmış, adeta bir yaşam iksiri olarak tanımlanmıştır. Evde mayala...

Yoğurt Ve Karbonat Maskesi

Yoğurt Ve Karbonat Maskesi, cildi hassas olmayan her cilt yapısına uygun olan kişiler kullanabilir. Tüm insanlar açısından ciltleri çok önemlidir bu yüzden hafta da bir uygulanması uygundur aksi taktirde cilt bozulabilir ve aşınab...

Yoğurt Faydaları

Yoğurt faydaları, aslında sayılamayacak kadar çoktur. Fakat özellikle bazı faydaları insan vücudunda çok önemli sorunların giderilmesinde ya da önlenmesinde etkili olduğu için ayrıca farklı bir önemi bulunmaktadır. Yoğurdun faydal...

Diyet Yoğurt

Diyet yoğurt, zayıflamak isteyen birçok kişi tarafından özellikle ara öğün gıdası olarak tercih edilmektedir. Yoğurt, tam bir protein deposudur. Bu besin değerleri ile vücutta kas oluşumuna yardımcı olmaktadır. Böylece kilo ver...

Ev Yapımı Yoğurt

Ev Yapımı Yoğurt,  Bugünkü yapacağımız menü içinde yoğurt  var. Doğal, temiz, katkı maddeler içermeyen ev yoğurdu yapıyoruz. Bu tarifimiz yedi kişilik bir aile için yapılıyor. Şimdiden denemeye başladınız bile. Ev Yapımı Yoğurt iç...

Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır

Yoğurt tatlısı nasıl yapılır, konusu özellikle değişik tatlar denemeyi sevenler için ideal tariflerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Yoğurt tatlısı her ne kadar basit gibi görünen bir tarif olsa da bazı noktalara dikkat etmediğin...

Zayıflatan Yoğurt Kürü

Zayıflatan Yoğurt Kürü, Besin değeri yüksek, süt ürünü olan yoğurt bir çok kullanım alanı içerisinde en bilinen özelliği diyet listelerinin en vazgeçilmez üyesidir. Fakat gelin görün ki günümüz şartlarında sağlıklı, işlem görmemiş...

Nohutlu Yoğurt Çorbası

Nohutlu yoğurt çorbası, son derece hafif ve aynı zamanda son derece lezzetli bir yemektir. Özellikle nohutun yoğurda yakıştığının kanıtı olan bu yemek, hem faydası ile hem de lezzeti ile çok büyük bir önemi vardır. Nohutlu yoğurt...

Tavuklu Yoğurt Çorbası

Tavuklu yoğurt çorbası, çok lezzetli bir çorbadır. Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerindendir. Tavukla yoğurt birleşince harika bir çorba oluyor. Bu çorba çok sağlıklı ve vitaminlidir. Kış aylarında sıcacık insanların içini ısıt...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yoğurt, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018